בתקופה האחרונה אני עובדת במרץ על פרויקט עיצוב דירה במרכז הארץ. למעשה, לא מדובר בכל הדירה, אלא בסלון ובחדר השינה של בת המשפחה בלבד. כן, ככה זה – לצד דירות שאני מעצבת בהן כל מטר, לפעמים פונים אלי ומבקשים שאעזור לעצב מחדש חלל ספציפי ולהתאים אותו לצורך הנוכחי, כמו למשל חדר של נער או נערה, אותו צריך להתאים לגילם (ולשמור אותו רלוונטי לכמה שנים קדימה) או משרד ביתי שבעבר שימש כחדר ילדים. בפרויקט הנוכחי, בעוד עיצוב הסלון לוקח את הזמן שלו, את החדר של הבת סיימנו יחסית בזריזות. לכן, החלטתי לכתוב לכם עליו בינתיים ולא להמתין לסלון, אליו נגיע בעוד מספר שבועות.
בפגישת ההכרות הוסבר לי כי את החדר יש לעצב לגמרי מחדש ושהבקשה היחידה היא להשתמש בנישה שקיימת בו בדיוק כפי שנעשה עד כה – עבור הארון. מדובר בנישה בעומק 60 ס״מ, שנמצאת מאחורי דלת הכניסה לחדר, כך שהרעיון למקם בה את הארון היה נכון ואידיאלי ולא חיפשתי שום סיבה לסתור אותו. פרט לכך, ניתנה לי יד חופשית לגמרי והתחלתי בתכנון החדר והתאמתו לגילה של הבת, שאוטוטו תחל את גיל ההתבגרות.
מבחינת הלייאאוט של החדר, מיקום הארון היה כאמור נתון ובהמשך אליו חשבתי שיהיה נכון למקם את שולחן הכתיבה החדש שרכשנו בסמוך לחלון, נקודה מוארת וטובה ללמידה. מעבר לכך, היה ברור שבכל מקום אחר בחדר הוא יבלוט ויקטין את החלל. לשולחן צירפנו כמובן כסא ישיבה, לא לפני שווידאנו שיהיה באיזור מספיק מקום לתנועה, כי את המיטה תכננו לשים מאחורי הכסא. וזו נקודה מאוד חשובה. תמיד, חשבו טוב על נושא המרחב, התנועה בו והצורך ליצור חלל מרווח ככל הניתן, שחלילה לא יעניק לחדר תחושה שהוא קטן מכפי שהוא באמת.
לאחרונה אני רואה המון השראות לחדרי נערות, בעיקר בטיקטוק, שמשלבות את הצבעים ורוד וסגול. לפעמים גם לדים לוקחים חלק בחגיגה הצבעונית הזאת, אבל הרגשתי שזה מעט מוגזם והסתפקתי בלבסס את החדר על ורודים וסגולים עדינים (לצד לא מעט לבן), שיכניסו לו היבט נשי ועדין. אני חושבת שאין ויכוח שהדבר שתופס את העין יותר מכל כשמביטים בחדר הוא הבלוקים של הצבע שבחרתי לעשות בפינה הנגדית של החדר (ביחס לשולחן העבודה), כולל על התקרה, על מנת להגדיר אותה בשונה מאיזור הלמידה, כפינת מנוחה, הנאה וצ׳יל. לשם כך, מיקמנו שם ערסל מפנק, שאפשר להירדם עליו בשתי שניות.
לצד הערסל התקנו קיר מראות זהבהבות שמורכב ממספר חלקים ובכוונה אינו סימטרי ואפילו מעט מתעתע. חשוב לציין, המטרה של המראה היתה יותר עיצובית ופחות לשמש כפרופר מראה. מעל למיטה, גם כן בהשראת חדרי הטיקטוק, עיצבנו קיר גלויות, סוג של קולאז׳, ששמר גם הוא על הפלטה העדינה והנשית שהונהגה בחלל – בעיקר ורוד וסגול, אבל גם מעט זהב, שמתקשר עם קיר המראות וקצת ירוק, שמשחק עם הקיר מעל שולחן הכתיבה, עליו התקנו שתי שידות אחסון מסוג Eket של איקאה. בפרויקט קודם השתמשתי כבר בשידה כזו כשידת צד ליד המיטה וגם הפעם תלינו ליד המיטה את שידת ה־Eket השלישית בחדר.
לקראת סיום העיצוב, דאגנו לפריטים המשלימים האחרונים, בלעדיהם העיצוב לעולם לא יהיה מושלם: כריות נוי, כרית לערסל, שטיח, שרשרת חרוזים מעץ, לוח תלייה מזהב וכמובן, תאורה. חשוב לציין שהייתי מוסיפה לחדר גם וילון, אבל הלקוחה העדיפה לוותר עליו.
זהו, מקווה שאהבתם את הפוסט ומוזמנים להגיב כאן, או באינסטגרם (תעקבו!), את דעתכם. אוהבת, ביי בינתיים, דני.
8 תגובות
מהמם! כמו תמיד כיף קרוא את הפוסטים שלך כאן ולקבל השראה 🙂
תודה רבה רבה דבי! מחמאה גדולה!
איזה כיף לילדה הזאת, חדר מקסים
תודה רבה אומי 🙂
עיצוב מזמין, מפנק ומתאים לנערות. מוכשרת!!
תודה רבה מורן! נשיקות 🙂
מדהים!
יפה ברמות, פרקטי, חשיבה על כל פרט??????
תודה רבה דפנה! תמיד את מפרגנת!