21/03/2021

פותחים דף חדש: טיפים ודגשים לבחירת דירה נכונה

אין ספק, כשעוברים לדירה חדשה, בעיקר כשמדובר בדירה שכורה, ספונטניות היא חלק מהעניין. אני זוכרת שכששחררנו את הדירה שלנו בתל אביב הגיעו לראות אותה בו זמנית בסביבות 10 זוגות. תוך כמה דקות הזוג הראשון, שבקושי הספיק לראות או לשאול משהו, הודיע למתווך שהם מעוניינים בדירה ומיד אחר כך כמעט כל שאר מי שהיה במקום הודיע זאת גם כן. בגלל שההיצע היה נמוך, הביקוש היה ממש גבוה והדירה היתה באמת מציאה (בעיקר, בהתחשב במחיר הזול יחסית שלה), אנשים לא עשו את הבדיקה שלהם לעומק והסכימו להתפשר על דברים שבסיטואציה אחרת לא היו מתפשרים לגביהם — החל מעובש שהיה בחדר האמבטיה, מזגן שלא עבד טוב ועוד — דברים שנודעו להם רק בהמשך, לאחר ששילמו מקדמה משמעותית. אבל כשעוברים לדירה חדשה, לא צריך לבדוק רק אם התנאים הבסיסיים בה טובים, אלא גם אם ניתן יהיה להפוך אותה לנוחה למגורים, פרקטית, נעימה ובעיקר יפה.

פותחים דף חדש: טיפים ודגשים לבחירת דירה נכונה

Photo by Artyom Kabajev on Unsplash

כל זה רלוונטי ונכון פי כמה אם מדובר בדירה לרכישה. כאן לא מדובר על עוד דירה לשנתיים-שלוש, אלא על אחת ההחלטות החשובות שתקבלו בחייכם ולכן אין מקום לפשרות, חשוב להיות סבלניים ולהאמין שלבסוף תמצאו את הדירה האופטימלית, מכל הבחינות.

אז מה כדאי לבדוק מעבר לתחושות הראשונות שאנו מקבלים מדירה אליה אנו שוקלים לעבור?

אור או חושך? חום או קור?
הדבר הראשון שאני בודקת בדירה חדשה הוא כיוון האוויר שאליה היא פונה. מבחינתי, הדירה חייבת לפנות לכיוון דרום, אחרת יש סיכוי גדול שאפסול אותה. כיוון דרום משמעותו דירה ״חמה״ ומוארת יותר, שהשמש חודרת אליה ישירות. נכון, אם אין מרפסת מקורה יתכן והשמש תחדור ישירות לסלון, מה שיהפוך אותו לבלתי נסבל ביולי-אוגוסט, אבל אם זה לא המצב — הדירה שלכם, לטעמי, תהיה נעימה יותר, מוארת באור טבעי, אופטימית ושמחה. מצד שני, אני מכירה רבים שמעדיפים דירה שנוטה צפונה וזה לחלוטין עניין של טעם, אבל צריך לקחת בחשבון שבחורף דירות כאלו עלולות להיות קרות וחשוכות והשימוש בהן בחימום ובאור מלאכותי יגבר.

דירה מוארת ולא חשוכה

Photo by Beazy on Unsplash

אוויר!
מה יותר נעים מקצת בריזה ביום חמים? כשמחפשים דירה חדשה חשוב לוודא שיש בה מספיק כיווני אוויר. פגשתי דירות, דווקא בבנייה המודרנית של ימינו, שכלואות בין דירות אחרות כך שנותר בהן מקום לכיוון אוויר אחד. מצב כזה מבטיח דירה חשוכה ובעיקר אטומה. חלונות הם אמנות לכל דבר, שמהווה חילוק מעיצוב הקיר ויש כמובן חשיבות למה שנשקף מהם. אל תוותרו עליהם, אחרת התחושה תהיה כמו לחיות במרתף או מחסן סגור. מעבר לכך, איוורור הבית חשוב על מנת להימנע מרטיבויות או עובש ומריחות בישול שמחפשים את הדרך החוצה. האידיאל הוא כמובן ארבעה כיווני אוויר, אך במידה ויש מרפסת, אפשר להסתפק גם בפחות, תלוי בכיוון המרפסת ובשילוב שלה עם החלונות בבית.

דירה מוארת עם חלונות גדולים

Photo by Jon'Nathon Stebbe on Unsplash

חלוקת הבית והחללים בו — חלק ראשון
לדעתי, דירות צריכות להיות בנויות כמו פעם ולא כל דבר צריך להיות מתוחכם וחדשני, כי בסוף אנו אלה שמשלמים את המחיר במידה ויש ליקויים וטעויות. בחלק מהדירות המודרניות, על מנת לחסוך מקום, נוצרו חדרים ומעברים בצורות שונות ומשונות. במאקרו, ברור שיש לכך פלוס אחד גדול — אפשרות ליצירת מספר רב יותר של חדרים במטראז׳ קטן יותר (מה שמביא ליותר פרטיות אם יש מספר ילדים) ללא החרפת העלויות (בתשלומי הארנונה) — אבל במיקרו כל חדר ומסדרון הופך לפרויקט מורכב, עם זוויות ופניות לא נעימות. אגב, כמעט תמיד החדר שנשאר גדול, נוח ומרווח בבניה הזאת הוא יחידת ההורים. גם הקבלנים יודעים על מה ההורים לא יתפשרו. אני אוהבת דירות שבנויות ממרובעים — חדרי שינה, סלון וגם מטבח טבעיים, רחבים ובעלי ארבע צלעות ולא יותר, בדיוק כמו פעם, גם אם זה בא על חשבון האפשרות להרוויח חדר נוסף, הרביעי או החמישי בבית.

פותחים דף חדש: טיפים ודגשים לבחירת דירה נכונה

Photo by Nathan Van Egmond on Unsplash

חלוקת הבית והחללים בו — חלק שני
נכון, זה לחלוטין תלוי תקציב ומספר נפשות, אך אם תשאלו אותי, הייתי ממליצה לשאוף כמה שיותר לדירה בה חלוקת החללים ברורה. כלומר, אם אפשר למשל להימנע מדירה בה גם המטבח וגם הסלון נמצאים באותו החלל אז עדיף. אותו הדבר לגבי מיקום השירותים. אם זו דירה קטנה (למעשה, כל הסעיף הזה רלוונטי לדירות יחסית קטנות) ויש בה חדר שירותים אחד, מומלץ שיהיה בנפרד ולא כחלק מיחידת ההורים / חדר השינה, כך שאם מגיעים אורחים, הם לא יצטרכו לעבור בחדר השינה בדרכם לשם. אבל, גם אם הדירה היא דירת סטודיו או כזו שהחללים בה מעורבים זה בזה, אפשר וניתן למצוא את הדרך לעשות את ההפרדה ביניהם כדי שיחיו בהרמוניה ובשילוב זה עם זה, בעזרת מחיצות, רהיטים וסגנון.

פותחים דף חדש: טיפים ודגשים לבחירת דירה נכונה

Photo by Rumman Amin on Unsplash

אחסון
אחד הדברים שיותר קשה להבחין בהם מראש הוא עניין האחסון בדירה. כשרואים את הדירה ריקה או מרוהטת בשונה מהריהוט שלנו לא פשוט לשער האם נצליח למצוא בה מקום לכל הדברים שלנו ובמידה ולא — היכן נמקם אותם. לכן, חשוב לשים לב האם הדירה כוללת מחסן, בוידעם, מרפסת שירות או חדר נוסף (או חלק ממנו) בו נוכל להשתמש כמחסן.
הסעיף הזה רלוונטי גם לארונות המטבח ולאחסון בו. חשוב לוודא שהמטבח מספיק גדול ופונקציונלי, על מנת שיוכל לשרת אותנו כראוי ולהכיל את הכלים שנביא איתנו. במידה ולא, יש לקחת בחשבון את האפשרות להוסיף ארונות מטבח או מידוף ולבדוק האם יש מקום לא מנוצל על מנת למקם אותם בו.

מטבח עם אחסון פונקציונאלי

Photo by Beazy on Unsplash

פונקציונליות
בהמשך לסעיף האחסון, חשוב לרדת לפרטים הקטנים ולברר מראש האם בדירה יש מקום לרהיטים שברשותכם או לאלה שתרצו לרכוש. מאוד מאכזב לגלות שסגרנו דירה חדשה, אך הספה הנהדרת שלנו לא נכנסת בה, או שבחדר השינה אין דרך למקם את ארון הבגדים הנוח והפונקציונלי שלנו. מדובר בכאבי ראש ובבזבוז כסף וזמן מיותרים שעדיף לעשות את המקסימום להימנע מהם. אני מציעה להגיע לדירה החדשה עם רשימה שהיא מאסט מבחינתכם ומצד שני לדעת להתפשר במידת ההגיון.

ריהוט שמתאים לנישה

Photo by Goran Ivos on Unsplash

פוטנציאל
כשמגיעים לראות דירה שכבר מרוהטת ברהיטים של משפחה אחרת צריך לנסות לדמיין אותה ריקה או עם הרהיטים שלנו. זה לא פשוט והרבה פעמים אנו רואים דירה שמרוהטת נורא וממהרים לשלול אותה, אך למעשה מתחת לעיצוב שלה מסתתר פוטנציאל לא רע בכלל. כשאתם בודקים דירה חדשה נסו ״לנקות״ אותה מכל מה שלא יהיה בה לאחר שתעברו אליה ולראות איך אפשר לשפר את הקיים, דרך אקססוריז, צביעת קירות, הדבקת טפטים, ריהוט חדש ושימוש שונה בחללים (להזיז את פינת האוכל למקום אחר, להפוך את הספה והטלוויזיה בסלון, להעביר את המיטה בחדר השינה לקיר אחר ועוד ועוד). כמובן, במידה ומדובר בדירה שכורה, חשוב לברר עם בעל הבית האם הוא פתוח לשינויים שרלוונטיים אליו (צבע, למשל).

פותחים דף חדש: טיפים ודגשים לבחירת דירה נכונה

Photo by Collov Home Design on Unsplash

Good Vibes
אולי הכי חשוב. אם התחושה הראשונה שלכם, הרושם הראשוני מהדירה, לא טוב — רדו מזה. המקום הזה הולך להיות הבית החדש שלכם ואם מראש אתם לא מרגישים בו נעים, כנראה שום דבר לא ישנה את זה. מצד שני, אם אתם מרגישים שהמקום נעים לכם ומשרה אנרגיות טובות אל תמהרו לוותר עליו, גם אם הוא דורש שינויים והתאמות. על מנת לחזק את נושא האנרגיות בבית, אפשר ומומלץ לשלב בו מספר פריטים רוחניים, כל אחד ותכונותיו והמטרה בשימוש בו. כתבתי על כך את הפוסט מקריסטלים ועד פאלו סנטו: כך נעצב את האנרגיות בבית, שמפרט על הנושא קצת יותר.

אנרגיות טובות כשבוחרים דירה

Photo by Magic Bowls on Unsplash

כמובן, חשוב מאוד לזכור שבכל מקרה מעבר דירה עולה לא מעט כסף. ההובלה, התיווך (לפעמים), החודש פה או חודש שם שהולכים לאיבוד, ימי העבודה וכמובן — ההתאמות שיש לעשות על מנת לעצב את הדירה החדשה כראוי. אני מקווה שמספר הטיפים וההכוונות שפירטתי כאן יעזרו לכם בפעם הבאה שתחפשו את הבית החדש שלכם. עד אז, אל תשכחו לאהוב את מה שיש ולשפר אותו במידה ויש צורך.

9 תגובות

  1. מאמר מעולה!
    בזמנו ,כשעזבנו בית שפונה צפונה,חשוך וקר,חיפשנו דירה בעלת מרפסת דרומית.
    למזלנו,לא מצאנו,והדירה החדשה שלנ ו פונה מזרחה.במשך מחצית היום המרפסת ,והדירה ברובה,מוצפים אור.אחר הצהריים אין שמש ישירה,ונעים לשבת במרפסת גם בקיץ.
    לעומת זאת,מרפסות בשכונה שפונות דרומה,
    מוצפות שמש ישירה כל היום,מה שלא מאפשר שימוש במרפסת,גורם לחום רב בדירה,ולדהיה של הריפוד החשוף לשמש.

  2. מודה לך עשית לי סדר אני לגמרי הגעתי לתהליך חיפוש דירה בלי שום ידע וזה חדש לי, בעיקר בנוגע לכיווני אויר וגם החלוקה והמחשבה על אחסון והפריטים שהולכים איתי. פוסט מעולה!

    1. תודה רבה רבה קרול! גם על התגובה וכמובן על הרעיון! שמחה שאהבת ☺️ ❤️

    1. תודה לך אנאל!
      אכן כיווני אוויר זה אחד הפרמטרים החשובים ולא מעט אנשים שוכחים את זה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי תאהבו גם

היי, אני דניאלה

היי, איזה כיף שאתם פה! :)
אני דניאלה מקמיל חלוץ, מעצבת ובלוגרית.
ברוכים הבאים לעולם שלי, לבלוג Living Lite העוסק בסטיילינג ועיצוב הבית.
מקווה שהבלוג יעורר בכם השראה ושתצטרפו יחד איתי לעשייה יצירתית.

רוצה להישאר בעניינים?

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

היי!
הירשמו לניוזלטר שלנו עכשיו
והיו הראשונים לשמוע על כל דבר חדש שמתפרסם בבלוג

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
דילוג לתוכן