אני חייבת להיות כנה ולהודות שעד לא מזמן לא ידעתי איך לקנות פריטי וינטאג׳ ויד שניה, מה גם שזה ממש לא היה הקטע שלי. רק בזמן האחרון גיליתי את הפוטנציאל המטורף שיש ברהיטים ואבזור לבית שלא נקנים חדשים מהניילונים ועכשיו אני כבר באובסס למציאת עוד ועוד פריטים מגניבים שאוכל לנקות, לשפץ ולהפוך לחלק מהבית שלי. אז מה צריך לדעת לפני שמתחילים במסע אחר ה-Thrift Shopping ואיך נדע לקנות פריטי וינטאג׳ הורסים שאף אחד לא יאמין שהם מהשוק? קיבצתי עבורכם את רשימת הטיפים החשובים ביותר בהמשך הפוסט.
הגיעו מוכנים והיו ממוקדים
בין אם יש לכם רשימה מסודרת עם פריטים שאתם מחפשים או שאתם סתם מסתובבים להנאתכם, כדאי שתהיו מוכנים לכמויות המידע שהעיניים שלכם עלולות לספוג (כן, זה נכון גם לגבי שווקים וגם לגבי חנויות). לכן, למי שמחפש לקנות ולא רק להתרשם, אני מציעה להגיע ממוקדי מטרה ושתדעו מה אתם מחפשים, אחרת תלכו לאיבוד לגמרי. בלי לשים לב תמצאו עצמכם מרימים דברים שלא התכוונתם בכלל לקנות (אין בזה שום דבר רע, כן? פשוט בגדול חבל על הזמן…). אל תבינו אותי לא נכון, להסתובב בשוק וללכת בו לאיבוד ללא מטרה זה אחד הדברים המהנים והכיפיים ביותר, אבל אם אתם בעניין של תאכלס קניות אז הגישה הזאת לא תעבוד ולכן כדאי שתצטיידו ברשימה.
אמרו לך שיש לך פוטנציאל?
עכשיו, כשאתם ממוקדים ויודעים בדיוק מה אתם מחפשים, פקחו את העיניים וזהו את הרהיטים בעלי הפוטנציאל. למה אני מתכוונת? לדוגמא, אם אתם מחפשים גופי תאורה אבל לא מוצאים בדיוק את הסגנון או את מה שרציתם, יכול להיות שתמצאו חלקים נפרדים שניתן לחבר ולהפוך לשלם, כמו אהיל בנפרד וגוף בנפרד… או שתמצאו רהיט שממש קרוב למה שחיפשתם אבל דורש שיפוץ קל כמו ניקיון וצבע. היו עירניים ובדקו טוב טוב לפני שאתם מרימים ידיים, חלק מהעניין הוא להגיע סבלניים ולדעת שלפעמים בסיבוב הראשון לא תמצאו את כל מה שחיפשתם ושיש מצב שתצטרכו להגיע עוד כמה פעמים לאותו המקום (הפריטים גם מתחדשים מזמן לזמן) על מנת להשלים את המשימה.
Statement Piece and One Piece
את הטיפ הזה אני אוהבת ליישם גם כשאני קונה בגדים. כן, אני אוהבת לקנות ברשתות המוכרות, אבל תמיד יש לי כמה פריטים שהם One Piece שאני אוהבת להפציץ איתם. אז גם בעיצוב הבית אני משתדלת לקנות פעם ב… פריט בודד שיהיה אחד, יחיד ומיוחד במינו וכאלו אני מוצאת בדרך כלל בשווקים. אני אוהבת לקנות פמוטים מיוחדים, גופי תאורה עתיקים וכל מיני כלי מטבח שלא מוצאים בשום רשת או חנות של פריטים לבית.
לא רק לראותם בלבד
חוק ברזל שנכון לכל כך הרבה תחומים – לפני שקונים, נוגעים. אני יודעת, זה לא נשמע טוב, אבל אם יש מוצרים שמעניינים אותי אני חייבת להרים אותם, לגעת בהם ולבדוק את הטקסטורה והמשקל, לראות אם יש בהם סדק או קילוף של צבע (במיוחד בפריטי וינטאג׳ ויד שניה) ובקיצור – להרגיש אותם. יש הבנה טובה יותר של הפריטים כשחוקרים אותם לפני הקניה, רק אל תשכחו אלכוג׳ל :).
חפירות חפירות
ציינתי בטיפ הראשון שכדאי להגיע מוכנים ולהצטייד ברשימה שתכלול את כל מה שאתם מחפשים ועם זאת, תהיו מוכנים לחפירות, נבירות, פשפוש או איך שלא תקראו לזה. התאזרו בסבלנות כשאתם מגששים בין הערימות וכמויות הפריטים שתראו לפניכם. כן, יכול להיות שתמצאו את מה שאתם מחפשים כבר בחנות הראשונה או השניה, אבל אין לכם מושג מה יחכה לכם בשאר הבסטות או החנויות (טיפ קטן: תצלמו את מה שאהבתם ותכתבו לכם מאיפה זה כדי שמקסימום תוכלו לחזור). לי יש אובססיה לראות את הכלללללל ורק אחרי כן אני מרגישה שסיימתי את התהליך ואפשר להתחיל לקנות, אבל זאת רק אני. 🙂
יש לכם עוד טיפים לקניות וינטאג׳ ויד שניה? אשמח שתכתבו לי בתגובות ותשתפו אותי במחשבותיכם.
2 תגובות
מעניין בטירוף! יש לך המלצות על חנויות?
היי אלכסנדרה 🙂 ממש שמחה שאהבת את הפוסט!
יש כמה חנויות שאני אוהבת בפשפשים ביפו: אשר עתיקות, מושיקו וורקשופ, עקי והחנות של צביקה
מקווה שזה עזר 🙂