הפוסט היום נוצר מצורך שעלה מול לקוחה, לה חיפשנו פריט אמנותי אבסטרקטי וטקסטוריאלי לתלייה על הקיר מעל הספה בסלון. זה נבע מהגישה שלי שיש, במידה, להעשיר את החלל בפיסים שונים, יוצאי דופן ומיוחדים, שיתנו לו אפקט אחר. הטקסטורה הלא־שטוחה של העבודה והצבע הלבן היחיד שבה אמורים היו לענות בדיוק על כך. בדקנו באינטרנט מספר אופציות, אבל אף אחת מהן לא ענתה בדיוק על הסגנון שחיפשנו, המחירים היו יקרים למדי ובעיקר חילחלה בי התחושה שאני יכולה לעשות זאת בעצמי, בעיקר לאחר שראיתי מספר השראות לכך בטיקטוק. אז קמתי, רכשתי את המוצרים, התחלתי לעבוד ונדמה לי שהלך לא רע בכלל. מכאן, באופן טבעי, נולד הפוסט ובו המדריך שיסביר לכם פחות או יותר כיצד להכין עבודה כזאת בעצמכם. לא בא לכם להתאמץ ולעבוד קשה? – מוזמנים לכתוב לי הודעה ([email protected]) ואשלח לכם הצעת מחיר להכנת עבודה כזאת בעצמי עבורכם.
על מנת ליצור זאת בעצמכם תצטרכו את הפריטים הבאים: קודם כל, קנבס (בד) בכל גודל שתבחרו, אותו אפשר למצוא בחנויות אומנות. אני הלכתי על אחד בגודל 90×100 ס״מ ואני ממליצה לחשוב מראש לאיזה קיר מיועדת העבודה ובהתאם לכך לבחור את גודל הקנבס. הדבר השני שנצטרך הוא מרית (שמוכרת גם כשפכטל) – כלי העבודה שמיועד לטיוח. אפשר להשתמש במרית שטוחה ואפשר גם באחת משוננת (איתה יצרתי את הקשתות בעבודה) – תלוי מה רוצים ליצור. בנוסף, צריך לרכוש שפכטל אמריקאי שהוא החומר שמורחים על הקנבס בעזרת המרית. אפשר, אם רוצים, להוסיף לעבודה מסגרת, אבל זה שלב מאוחר יותר שאין בו הכרח.
בשלב הראשון, מניחים את הקנבס על הרצפה (או תולים כבר על הקיר אם נוח לכם לעבוד ישירות עליו) ומתחילים למרוח עליו את השפכטל, בדיוק כפי שעושים טיח, בתנועות למעלה ולמטה. אני ממליצה לעשות שכבה אחת, לערב את סוגי המרית השונים כדי ליצור צורות וטקסטורות מעניינות ושונות זו מזו, לראות את התוצאה ואז להחליט אם לעבות אותה בעזרת שכבה נוספת של חומר או להסתפק בה, כמו שקרה לי. כפי שאתם מבינים התהליך מאוד ספונטני וחסר חוקים ולכן, כל עבודה יוצאת שונה מקודמתה. כשמסיימים, נותנים לעבודה להתייבש למשך 24 שעות, לא לפני שמנערים ממנה גושים לא רצויים שנותרו מהחומר על גבי הקנבס.
המאפיין העיקרי של האמנות הזו הוא השימוש בצבע אחד. אני אהבתי את הרעיון הזה מאוד, אבל כמובן שהוא לא מחייב – ניתן ליצור הצללות באיזורים המוגבהים בעזרת צבעים אחרים, לערבב את הלבן עם בז׳ים, לעשות את העבודה כולה בשחור ולא בלבן, לצבוע חלקים מהעבודה בצבעי אקריל – תזרמו עם הרצונות שלכם, זה בדיוק הבונוס העיקרי בעבודה הזו – אין נכון או לא נכון, אין יפה יותר או פחות, המטרה היא להנות, לעשות כיף וליצור משהו חדש בעצמנו. בעמוד האינסטגרם שלי (אתם עוקבים, כן?!) שאלתי אתכם בשבוע שעבר על דעתכם להשתתף בסדנא בה ניצור ביחד פריטי DIY וההיענות היתה מדהימה ומפתיעה מאוד לטובה. גם העבודה הזו היא אופציה קלאסית לקחת חלק בסדנא ואני ממשיכה לחשוב על זה ולתכנן, בתקווה שאכן נוציא זאת לפועל ביחד.
אשמח לראות את העבודות שתיצרו בעצמכם בעקבות הפוסט הזה, לשמוע את הערותיכם ולקבל מכם רעיונות ל־DIYs עבור הבלוג ועבור הסדנא ואני מזכירה שוב – אם מישהו מכם מעוניין שאכין לו עבודה כזו מוזמנים לכתוב לי ואגיש לכם הצעת מחיר. ביי בינתיים!
18 תגובות
היי יקירה, ממש מהמם.
למרות שאני עושה שכבה דקה יחסית, זה תמיד נסדק לי… למרות שהוספתי אפילו ג'ל מדיום אקריליק 🙁
היי קארין תודה רבה 🙂
באיזה סוג שפכטל אמריקאי את משתמשת?
האם זה יכול להיות טוב על משטח עץ?
היי יפה
לטעמי כן
היי יצא לך מהמם אבל שפכטל בדרך כלל נסדק לדעתי joint compound החומר למילוי חורים והחלקה יותר גמיש
מה את אומרת?
תודה רבה ליזי
האמת שהעבודה תלויה והחומר לא נסדק
צריך להמנע משכבות רבות ואז הכל נשאר במקומו 🙂
יצא מהמם ואני התחלתי להכין כאלה בבית
אבל לצערי השפטל נסדק לי יום למחורת :/ השתמשתי בשפכטל אמריקאי
יכול להיות ששמת יותר מידי חומר?
לא צריך לשים המון שכבות 🙂
אצלי עדיין שורד מצוין
היי דניאלה!
תודה על ההסבר המפורט. היצירה שלך יצאה מדהים!
ניסיתי בעצמי, ויצא מהמם! אך למחרת כל החומר קיבל סדקים והחל להתקלף… קצת מבאס אבל זה בסדר, זה רק הניסיון הראשון ????
יש לך טיפ שיכול למנוע מצב כזה? אולי עשיתי משהו לא נכון…?
תודה מראש
היי רונית!
תודה רבה לך!
יכול להיות שהשתמשת ביותר מידי חומר לשכבות?
האם השתמשת בשפכטל אמריקאי?
מהממת. מאיפה נמתלה בצורת חץ?
יצא מדהים כל הכבוד
תודה רבה 🙂
תודה רבה סימונה
המתלה מעדיקה
וואו מהמם!! איך אפשר ליצר מסגרת?
תודה רבה רון
יש אפשרות ללכת למסגריה ולמסגר
או ליצור מסגרת לבד מעץ
וואו מהמם ! אם ארצה שהיצירה תהיה בצבע ב'ג אז אני צריכה לעשות בעצם כמו שהראית בסרטון ואז לצבוע ? איזה צבע קונים ? של קיר או תרסיס? תודה רבה !
תודה רבה שירן!
כן את הצבע כדאי למרוח אחרי
עדיף לקנות צבעי אקריליק
בהצלחה!